Smrad iz odtoka je lahko kar velik problem

Ena izmed zelo nadležnih in pa motečih stvari, ki se nam lahko dogodi, je velikokrat smrad iz odtoka. Do tega pa največkrat pride, ko slabo skrbimo za čiščenje odtoka, ali pa, ko pide do zamašitve odtoka. Prav tako pa lahko tudi malomarnost za greznico pripelje do tega, torej kadar se greznica napolni, ter odpadna voda ne mora nikamor več iti in se v stanovanju lahko začnejo nabirati moteči hlapi.

V kolikor pa zaznamo smrad iz odtoka, imamo na voljo več različnih rešitev. Sprva je res najbolje preveriti, kakšno je stanje z greznico, oziroma kanalizacijo, če se je le ta napolnila. V kolikor tam nismo našli problema, je velika verjetnost, da je problem v umazanih ali pa deloma zamašenih ceveh. Tako pa bo potrebno izvesti čiščenje odtoka.

Tega pa se lahko lotimo na več načinov. Prvi, ki ga lahko izvede vsak, saj ima verjetno vse potrebno že doma, je ta, da v odtok posujemo sodo bikarbono, nato pa vse skupaj zalijemo z vrelo vodo, po nekaj minutah. To pa bo odstranilo vse maščobe in pa vodni kamen, ki se nabirajo na stenah cevi odtoka, ter povzročajo smrad iz odtoka. 

Smrad iz odtoka je lahko kar velik problem

V kolikor pa to ne deluje, imamo na voljo tudi razna čistila za odtoke, ki bodo naredile podobno. Prav tako pa lahko poskusimo z raznimi orodji, ki skozi odtok pošljejo vodo pod močnim tlakom. Ta bi morala uničiti, oziroma odvesti vso umazanijo, ki se nabere na stenah odtoka.

Tako imamo za smrad iz odtoka veliko različnih načinov, s katerimi si lahko pomagamo. V skrajnem primeru, ko pa se odtok povsem zamaši, pa je potrebno poklicati strokovnjake, saj sami ne bomo morali rešiti tega problema, ki povzroča smrad iz odtoka. Zna se tudi zgoditi, da bodo po temu cevi tako poškodovane, da jih je potrebno zamenjati, saj bi drugače to lahko vodilo še v druge večje težave.