Deluje kakor, da je za varstvo pri delu povsod precej urejeno

Saj vem, da je varstvo pri delu nekaj, za kar je danes preskrbljeno in se nesreče na delovnem mestu zelo redko dogajajo. Velik razlog za to je skorja zagotovo tudi zato, ker je varstvo pri delu obvezno in se je čez leta toliko nadgrajevalo in prilagajalo, da je sedaj na tako visokem nivoju, saj se je skozi toliko let uspelo upoštevati toliko različnih dejavnikov in se je varstvo pri delu lahko zelo dobro prilagodilo različnim delovnim mestom.

Deluje kakor, da je za varstvo pri delu povsod precej urejeno

Vsaj od prijateljev in znancev ne slišim več velikokrat o tem, da bi se zgodila kakšna poškodba ali nesreča pri delu. Verjamem, da se to vseeno dogaja ampak se mi vseeno zdi, da se to bistveno manj dogaja, kakor pa leta nazaj. Zadnja leta se mi zdi, pa da tega sploh ni več. Ali pa premalo spremljam stvari, kjer bi se to lahko zgodilo. Res nisem že zelo dolgo časa spremljala, kaj se kje dogaja na tem področju. Morda mi je dovolj to, da je varstvo pri delu pri meni popolnoma preskrbljeno in se potem ne osredotočam na stvari, ki mi morda niso tako nujne. In mislim, da je to bolj glavni razlog za to, da niti ne zvem veliko stvari, kjer bi se, karkoli neprijetnega dogajajo. Ali pa prijatelji in znanci nimajo več takšnih delovnih mest, kjer bi se karkoli takšnega lahko pripetilo.

Kakršenkoli že je razlog sem zelo vesela, da nihče nima težav z nevarnimi delovnimi mesti in je povsod pri vseh varnost pri delu nekaj, za kar je zelo dobro preskrbljeno. Pri meni vsekakor je, saj imam delo v pisarni in tukaj ne vem kaj se lahko kaj posebnega zgodi. Vem, da smo vseeno imeli varstvo pri delu, ampak se mi zdi, da se je to bolj nanašalo na to, ali bi se karkoli nepredvidljivega zgodilo in ne nekaj kar bi se lahko zgodilo zaradi samega dela.